Foråret ved Limfjorden

Foråret ved Limfjorden byder på spændende lystfiskeri.

Foråret ved Limfjorden betyder fremragende havørredfiskeri, sild i de dybere områder af fjorden og udsigten til hornfisk, multer og makrel.

Træerne begynder at få blade og fjorden samt livet omkring, bliver grønnere og generelt mere farverig.

Der kan både fanges blanke og farvede havørreder i denne tid og nogle af fjordens største blankfisk trækker tættere under land i perioden. Både på vej ud og ind af de mange vandløb, som udmunder i Limfjorden. Kyst og fjordfiskere fra nær og fjern ankommer til fjordens bredder for, at fiske efter de eftertragtede blanke overspringere…

Halvårsfredningerne ophører alle steder den 15. marts og lystfiskerne kan komme tættere på de mange udløb fra å og bæk.

Børsteormene sværmer flere gange om året, det flere steder i Limfjorden. Under foråret sværmer de ofte flest. Mange lavvandsområder med mørkere sandbund, tiltrækker mange havørreder netop på grund af de mange børsteorm.

Her er nogle eksempler på de fiskepladser:

Nær Nibe: Lundbæk…

Jegindø: Koffehavn…

På Mors: Rovvig…

Skive Fjord: Stårup…

Nær Nørresundby: Bouet…

Listen er lang og der er flere hundrede fiskepladser i fjorden, som går ind under kategorien, “Gode Børsteorms-pladser”.

Foråret ved Limfjorden – hvor kan de sølvblanke havørreder fanges?

Nogle af de bedste fiskepladser til fangst af overspringeren, ligger i den midterste, sydligste del af fjorden. Her er tale om Rønbjerg og Ertebølle Hoved m.fl.

Også Sommerpladsen ved Hals mod øst er en mulighed, samt flere fiskepladser på Mors. Men igen er der en del fiskepladser at vælge imellem overalt i Limfjorden. Ca. fra 70-100 fiskepladser, byder på chancen for drømmefisk i denne enorme fjord.

En undervurderet mulighed, er Skovgårde ved Louns Bredning. Mange fiskepladser har ikke fået den omtale de fortjener i Limfjorden, da alt for få besøger pladserne. Se fiskepladsen her: Skovgårde…

Foråret er ligesom de andre årstider, en spændende tid i fjorden. Mere liv kommer til og der er flere fisk end om vinteren.


Vintersæsonen har sin charme og byder på fiskeri, som ikke bare er anderledes, men også utrolig spændende. Her er især tale om fiskeri efter havørreder i lavt vand. Se eksempelsvis denne video fra februar måned: Havørreder om vinteren…


Foråret ved Limfjorden er betagende, indbydende og fuld af fiskemuligheder.

God fornøjelse.

/Jari – Lystfiskerilimfjorden.dk og Lystfiskeri Danmark