Ringkøbing Fjord

Lystfiskeri i Ringkøbing Fjord

Ringkøbing Fjord er placeret i Vestjylland. Det tager kun 47 minutter at køre til fjorden fra Struer. Egentlig svarende til køretiden imellem to havørredpladser i Limfjorden nogle steder. Det betyder at når havørredfiskeriet i Limfjorden er svært, kan man forsøge sig med geddefiskeriet og aborrefiskeriet i Ringkøbing Fjord.

Fjorden er 30 km. lang og har en maksdybde på ca. 5 meter. Der er tale om en brakvandsfjord.

Om vinteren når vandet er meget koldt er geddefiskeriet på sit højeste. Man kan fange gedder via. vadefiskeri eller fra vandsiden i båd, jolle, kajak eller pontonbåd. Det samme gør sig gældende i Vonå – en 6 km. langs kanal imellem Stadil Fjord og Ringkøbing Fjord.
Læs mere om åen her: Vonå…

Flere steder i sydenden kan man fange gedder fra land. Bl.a. ved den inderste del af fjorden ved Nymindegab.

Også i Nymindestrømmen kan man fange gedder, men fra Limfjorden bliver køreturen straks en del længere. Nymindestrømmen er en række af søer begyndende fra sydenden af fjorden. Læs mere om dem i linket nederst i denne artikel.

Der er flere steder i fjorden hvor man kan fange fladfisk. Hovedsageligt skrubber. De lækre, tykke og velsmagende fjordskrubber er en af fjordens mest populære spisefisk.

Fjorden er tilmed fyldt med skaller – og i forårs- og efterårssæson også sild.

Info om lystfiskeri i Ringkøbing Fjord

Aborrerne i fjorden fanges lettest om sommeren. Det kan betale sig at have noget at sejle i for at finde dem. Sommersæsonen byder også på godt ålefiskeri fra land mange steder.

Geddefiskeriet topper i de koldeste måneder, men nogle år, hvor sommeren ikke er for varm, kan overfladefiskeriet med poppere og andre overfladeagn være uhyre givende og actionfyldt. Foråret og efteråret er ganske godt til geddefiskeriet i det meste af fjorden.

Det er ikke tilladt at fiske efter laksefisk i fjorden. Laks, havørred og helt.

Skrubberne er lettest af fange i de 2 ydersæsoner. Forår og efterår.

På denne side klan du læse alt om lystfiskeri i denne vestjyske fjord, samt læse om hvor du kan parkere ved fiskepladserne m.m.

Klik her: Lystfiskeri i Ringkøbing Fjord…

Rigtig god fornøjelse.

Jari P.


Læs også om en anden fjord, som byder på geddefiskeri her: Randers Fjord…