Lystfiskeri i Skive Fjord om vinteren

lystfiskeri i Skive Fjord om vinteren, er fangstgivende når det kommer til havørreder.

Lystfiskeri i Skive Fjord om vinteren efter havørreder er sublimt. Intet mindre…

Og det er som om at det kun bliver bedre, for hvert år der går. Det eneste der kan være i vejen for, at man ikke skulle fange havørreder om vinteren i fjorden, er lange perioder med østenvind, som giver lav vandstand, kombineret med frostgrader. I de perioder, trækker havørrederne direkte op i åerne og i bækkene. Eller holder sig i det dybere vand, længere ude i fjorden.

Skive Fjord er meget lavvandet med en max-dybde på 5 meter. Derfor bliver vandet langt hurtigere for koldt i fjorden for havørredens fødeemner og havørrederne vil derfor tage føde til sig andre steder. Men det negative i dette, kan også vendes til noget positivt. Netop på grund af det lave vand, varmes fjorden også hurtigere op, end de fleste af landets andre fjorde, når solens stråler rammer vandet.

Lystfiskeri i Skive Fjord om vinteren – havørred

Det er hovedsageligt havørreder man kan fange om vinteren. Med undtagelse af skrubber eller en laks, som har forvildet sig ind i fjorden. Den sidstnævnte er dog en sjældenhed.

Havørrederne er mange om vinteren og kan findes i enorme stimer. Nogle dage med flere end 50-100 individer eller flere. Her er hovedsageligt tale om mindre blanke fisk fra 35-50 cm. De såkaldte grønlændere.
– ikke kønsmodne havørreder -.

Men det er de mindre fisk der smager bedst, så man kan sagtens tage et par stykker med hjem til aftensmaden.

Mindstemålet er 40 cm. for havørreder i Skive Fjord og i det meste af Danmark.

Tag kun de ørreder med hjem du kan spise. Naturen er ikke uudtømmelig. Man kan fange rigtig mange havørreder i Skive Fjord, når man finder stimerne. Nogle dage fra 10-50 stk. pr. mand eller kvinde.

Grejet

Det er både muligt at fluefiske og spinnefiske langs fjorden fiskepladser. Og hvad der skal til for at fange havørrederne, er hverken kompliceret eller dyrt.

Læs om grejet til fangst af havørreder i Skive Fjord i denne artikel: Danmarks mindst krævende havørreder…

Det er ikke nødvendigt at fiske med lange stænger, med en høj kastevægt i denne fjord. Tværtimod. Fiskene er sjældent længere ude end 20 meter fra vandkanten og samtidigt står de i lavt vand. En kortere og lettere stang er lettere at styre unde de forhold. Uanset om der er tale om en spinnestang eller vægtklassen af fluestang og line. Flydeline er et must for fluefiskeren her.

Ekstra tips

Besøg fjorden når vandstanden er normal eller høj, så kommer fiskene længere ind.

Køb fiskegrej til fjorden ved Limfjordens største og mest omfattende grejbutik indenfor både kystfiskeri, geddefiskeri, havbarsfiskeri og put and takefiskeri. butikken er ikke kun stor fysisk, men har også en stor online webshop. Se den her…

Knæk og bræk med dit lystfiskeri i Skive Fjord om vinteren.

/Jari P. – Lystfiskeri Danmark


Læs også om en af Skive Fjords bedste fiskepladser, på siden om Limfjorden her: Lystfiskeri i Limfjorden…