Danmarks mindst krævende havørreder…

Danmarks mindst krævende havørreder er at finde i Skive Fjord

Danmarks mindst krævende havørreder… Som lystfisker er det ikke svært at vælge agn, når man skal fiske efter den velsmagende havørred i Skive Fjord. De mange mange ørreder æder stort set alt på deres vej. Men der er alligevel blink, som de går mere efter end andre. Det samme gør sig gældende, når det kommer til kystwoblere og fluer. Men… Man kan også fange havørreder med klassiske spinnere i fjorden. Faktisk er der dage, hvor fiskeriet med en spinner i str. 2 eller 3, er bedre end alt andet.

Blink til Danmarks mindst krævende havørreder

Da fjorden er lavvandet, skal man vælge blink med omhu. Det vil sige blink, som kan fiskes med i vand op til 10-20 cm. i dybden. Ofte hugger havørrederne helt inde ved ens støvler – og kan man ikke spinne blinket helt ind i det lave vand, fanger man færre fisk.

Der er ét blink, og ét blink alene, der slår alle andre når det kommer til fiskeri i lavt vand. Sillingen fra OGP. Selvom der er mange blink, som kan tæt på det samme, så har de alligevel ikke helt den samme opdrift via. rotation og bæreflade, hvor vægten er fordelt perfekt, som dette blink.

Brug gerne brun, sort/rød og lyserød/hvid i den kolde tid. Sen forår og tidlig efterår, bruges blink i sølv, hvid/grøn m.fl. i lyse farver.

Rød/sort kan være uhyre effektiv de dage hvor vandet er en anelse grumset eller mere til…

Kystwoblere

Alle kystwoblere kan stort set det samme. Deres gang i vandet er ofte utrolig lig hinanden. Men til Skive Fjord det ikke gangen der er vigtig, men mere det, at den ikke synker hurtigt i vandet. Altså en højtgående kystwobler i træ eksempelvis. Det kunne være Otto Poulsen-wobleren, i længder alt fra 4-8 cm.

Især i den kolde tid, fra sen efterår til tidlig forår, er woblere i brune eller farvekombinationerne lyserød/hvid og rød/sort effektive.

Spinnere

Spinneren er normalt tiltænkt åen. Men i Skive Fjord er den særdeles effektiv til de få dage, hvor havørrederne virker svære at få til at hugge. Især spinnere i str. 2-3. Mepps spinnere eller andre, hvor bladet roterer selv under langsom indspinning, er at foretrække.

Brug gerne spinnere med sølv- eller kobberblad. Både med og ude røde prikker.

Spinneren er typisk mest effektiv under totalt vindstille dage, hvor ørrederne nogengange virker særdeles træge. Nysgerrige, men ikke hugvillige.

Fluefiskeri efter Danmarks mindst krævende havørreder

Det er klart nemmest at fiske med flydeline i fjorden. Og da fiskene typisk er inde i det lave vand, tæt under land, er det ikke nødvendigt at fiske med højere vægtklasse end til klasse 6. Klasse 2-5 er perfekt til fiskeriet i fjorden.

Rejefluer i grå, brun og lyserød, samt streamere, i sølv/sort, brun/sort og sølv/blå er gode til Skive Fjord. Kobberbassen også kan altid noget i Skive Fjord – også i aftentimerne.

Det er langt fra nødvendigt at have et forfang på mere end 1,5 meter.

Knæk og bræk efter Danmarks mindst krævende havørreder…

/Jari