Mariager Fjord

Mariager Fjord er en af Danmarks bedste til fangst af havørred.

Mariager Fjord er en af Danmarks mest kendte fjorde til fiskeri efter havørreder. Fjorden kaldes desuden for Danmarks smukkeste fjord, men det er nok mest af dem der bor derved.

Det er uden tvivl en smuk fjord i smukke omgivelser og den er da også i den absolutte top, når der skal fiskes efter den populære havørred.

Mariager Fjord er også kendt for sine unikke fjordørreder, som er landets største.

Info om lystfiskeri i Mariager Fjord

Fiskeriet i denne 35 km. lange havørredfjord, kan foregå under alle årets fire årstider. Det kan nogengange være svært at pege på den bedste årstid, da både kulde og varme bestemmer periodens fiskeri.

En kold vinter kan nedfryse vandet langs bredden 30-40 meter ud, overalt i fjorden. Det i sådan en grad, at intet liv er at se og fange. Et enkelt sted udledes der varmt vand og der kan man nogengange gå på vandet, da det synes at alle fjordens ørreder har samlet sig netop der.

Under de varmeste somre, kan en stor del af fjordesn vand i den inderste del, være alt for iltfattigt og ørrederne har enten fundet sig et andet sted at være eller er bukket under…

Uanset hvordan vejret arter sig, kan man altid fange havørreder i Mariager Fjord, på mange fiskepladser endda.

Foråret og efterået, er for langt de fleste lystfiskere, topsæsonerne i Mariager Fjord.

Ligesom i alle andre danske fjorde, er det en god ide at sætte sig ind i havørredernes ageren. Det kan man normalt kun ved at stå ved vandet og lade sig inspirere, samt ved at være åben for at lære af fiskeriet selv. I de fleste tilfælde er alt man skal gøre, at sætte en logisk tankegang bag sit fiskeri og det man fisker efter.

En lille genvej kan dog være, at læse sig frem til de mange tips, tricks og teorier der deles rundt om på nettet. En af siderne hvor det kan gøres, er denne onlineguide til lystfiskeri i Mariager Fjord. Se den her: Lystfiskeri i Mariager Fjord…

På siden kan man også se hvor der kan parkeres m.m…

God fornøjelse…

Lystfiskerilimfjorden.dk


Læs også om denne fiskeplads i Limfjorden, hvor naturen både kan måle sig med de frodigste og mest fiskerige områder i landet.

Klik her…