Lystfiskeri i Skive Fjord generelt

Information om lystfiskeri i Skive Fjord genrelt.

Lystfiskeri i Skive Fjord er generelt ikke prangende. Havørrederne er der og udover hornfiskene i sommersæsonen, så er der ikke meget mere at komme efter. Undtagelsen er ål…

Fjorden er enormt lavvandet og det er ikke en fordel i forhold til iltsvind om sommeren og frostkoldt vand og vinteren. Desuden er der ikke meget strøm i fjorden, som gør at iltningen og udskiftningen af vandet, nærmest er ikke eksisterende. Det er skidt når netop det, er nødvendigt i den varme tid.

Den manglende udskiftning af vand, er derimod en fordel om vinteren. Vandet er ofte varmere end andre dele af Skive Fjord og Limfjorden i perioden. Bare ikke når der er frostgrader i en længere periode.

Om sommeren og sensommeren, kan man trods manglen på ilt i vandet, hyppigt fange ål. En simpel bundsnørre med regnorm på krogen eller en prop og orm er nok. Aften og nattefiskeriet er at foretrække, og fiskeriet kan foregå alle steder i fjorden, hvor der ikke er fredningsbælter. Læs mere om dem her: Fredningsbælter…

Hornfiskene kan også fanges overalt i fjorden, typisk fra april/maj og godt 2 måneder frem. Brug evt. sildstykker og en prop, eller blink i sølvfarve.

Opskrifterne til fangst af havørrederne er simple. De kan læses om her: Danmarks mindst krævende havørreder…

Lystfiskeri i Skive Fjord generelt

Skive Fjord er en af landets bedste havørredfjorde i vinterhalvåret. Men på grund af det generelt lave vand i fjorden, den lille størrelse og placeringen i et indelukket område, er der desværre ikke mange fiskearter i fjorden. Nuvel, man kan også fange fjordskrubber, men det er ikke let og vil være rent tilfældigt hvis det skulle lykkedes med en fiskestang. Måske ændrer det sig ude i fremtiden – i 2030 eller længere ude… Men det ser ikke for godt ud, da vi stadig får varmere og varmere vejrforhold, for hvert år der går.

Man skal kun bruge statens lystfisketegn for at fiske i fjorden. Det hvis man er imellem 18 og 65 år.

Læs mere om regler for fiskeri i Skive Fjord: Klik her…

/Jari – Lystfiskeri Danmark