Effektive havørredagn

Effektive havørredagn

Effektive havørredagn – mange muligheder

Effektive havørredagn til fangst af havørreder i Limfjorden. Findes de? Svaret er et rungende ja.

De fleste erfarne lystfiskere og kystfiskere ved, at man året rundt kan bruge alle blink, fluer og kystwoblere m.m. til havørrederne. Men fakta er også, at man skal tilpasse sine agn til både bundforhold, bundfarve, dybde, vind og vejr, samt til havørredernes ofte, ret underfundige og til tider selektive tilgang til de agn, de får serveret rundt om på Limfjordens utallige fiskepladser.

Ikke nok med at de kan være selektive, men de kan også være mætte. Hvad gør man så? Kan man i det hele taget gøre noget? Igen er svaret ja. Men man skal turde og gå lidt udover den sædvanlige tankegang, når den drejer sig om typisk lystfiskermentalitet.

I denne artikel deles bud på de bedste agn til havørredfiskeri i Limfjorden. Det til alle forhold og under alle fire årstider.

Effektive havørredagn til Limfjorden

Salty fra Westin er en klassiker indenfor kystwoblere. Den kan fiskes med i det helt lave vand og kan klassificeres som en ren kastekanon.

Alle farverne den laves i, er effektive til havørrederne i Limfjorden.

Køb den online og lokalt her: Salty…

Læs mere om woblere til kysten her: Kystwoblere…

Seeker er et utrolig livligt blink. Det kaster godt og har sin største force i perioder med vind og bølger. Her er hovedsageligt tale om blinkets fordele i Limfjordens lavvandsområder i oprørt vand.

I lavvandede områder hvor der er liv i vandet, kan man nemlig drage fordel af Seekeren. Det i og med at den sender vibrationer ud igennem det i forvejen livlige eller oprørte vand, så havørreden lettere kan opfange at der er noget at spise.

I dybere vand bortfalder teorien kun delvist. I dybere vand er vandet mere stille under overfladen længere nede, men der er også meget mere vand for en havørred at lede i. Så igen kan dette livlige blink gøre opmærksom på “sig selv”, overfor en dybdegående eller højtgående havørred. Og igen kan en havørred, som måske er 15-20 meter væk, lettere opfange vibrationerne fra agnen.

Savage Gear Sandeel er fabelagtig de dage hvor der skal fiskes i lavt vand, samt langs de fiskepladser i Limfjorden hvor der er strømvand m.m. Derudover egner denne lækre kystwobler sig til aftenfiskeri – de sene aftentimer i skumringen.

Der er dog ingen tvivl om at Sandeelen også egner sig til alle andre forhold, når det drejer sig om lystfiskeri efter havørred i Limfjorden.

Denne kystwobler er lavet i alle de rigtigt farver. Den er synkende, men kan fiskes både dybt og lavt.

Læs mere: Savage Gear…

Mepps spinneren er måske ikke den første agn man tænker på, når der skal ledes efter effektive havørredagn til Limfjorden. Men det at have en spinner i grejæsken, kan nogle dage redde fangsten hjem…

En spinner kan være ligeså effektiv til Limfjorden havørreder, som et blink, en flue eller en kystwobler. Desuden kan den med sine mange vibrationer i vandet, virkelig få gang i de mange havørreder, i det helt lave vand om vinteren.

Spinneren kan bruges til provokation/tænde havørredernes huggejst, både i helt stille vand og når der er godt med liv i vandet.

Baronessen er tæt på at være den bedste og mest effektive havørredagn, man nogensinde har kunne købe sig til i Danmark. Havørrederne i Limfjorden er ligeså tiltrukket af blinket, som ørrederne i resten af landet. Baronessen er en forbedring af Sillingen. Kasteegenskaberne er især forbedret væsentligt.

I vinterhalvåret er det svært, at pege på et bedre blink til havørrederne i Limfjorden. De lange tynde blink kan fiskes i 10-20 cm. vand og det er endda muligt, med lidt øvelse at lave spinstop undervejs i indspinningen, trods dybden eller mangel på samme.

Farverne de kan købes i, er utallige, ligeså utallige, som de havørreder der er fanget med netop dette blink i Limfjorden.

Læs mere om blinket og se hvor det kan købes: Klik her…

Tuwub Kystwobleren, er effektiv til Limfjordens havørreder året rundt. Specielt er den fangstgivende på vindstille eller forholdsvis vindstille dage, hvor kun små “rynker” er at se på vandet.

Trods sin, set med menneske-øjne, ret kedelige gang i vandet. Så virker denne wobler uhyre lokkende på både de til tider træge vinterørreder, såvel som de eksplosive forårs- og sommerørreder.

Wobleren kaster godt, og kan fiskes højt, samt dybt i vandet.

Køb wobleren her online eller i den lokale grejbutik ved Limfjorden: Klik her…

Mætte eller ikke aktivt huggende havørreder

I bund og grund er der en bred vifte af teorier, når det kommer til havørreder som ikke hugger. I stedet følger de ofte agnen “nysgerrigt”. Nogen gange i flere kast uden at hugge.

Den bedste og mest gennem-testede teori og løsning er skrevet om her. En teori, som er beviselig og giver mening.

Læs om havørred-standpladser: Klik her…

Brug butikken som har støttet arbejdet med denne side i årevis

Du kan købe dit fiskegrej til lystfiskeri i Limfjorden online eller i en fysisk butik. Læs mere om butikken, som ligger lige ved Limfjorden og som har et enormt fangstgivende udvalg af endegrej, fiskeudstyr og beklædning her på siden. Se den her: Grejbutikken…

Andre effektive havørredagn til Limfjorden

Der er en et enormt udvalg af fiskegrej til Limfjordens havørreder i Nordjyllands grejbutikker. De fleste kan lokke en havørred til hug i fjorden. Her er nogle flere muligheder.

Læs også om valg af fluer til Limfjordens havørreder

Her er beskrevet de bedste fluer til fangst af havørred i Limfjorden i en anden artikel. I artiklen kan bl.a. læs om valg af farver, størrelser, samt om selve fiskeriet under alle fire årstider.

Find den her: Fluefiskeri i Limfjorden

Knæk og bræk

Jari – Lystfiskerilimfjorden.dk