Effektive havørredagn

Effektive Havørred agn til Limfjorden.
MO Slim

Effektive havørredagn til fangst af havørreder i Limfjorden. Findes de? Svaret er et rungende ja.

De fleste erfarne lystfiskere og kystfiskere ved, at man året rundt kan bruge alle blink, fluer og kystwoblere m.m. til havørrederne. Men fakta er også, at man skal tilpasse sine agn til både bundforhold, bundfarve, dybde, vind og vejr, samt til havørredernes ofte, ret underfundige og til tider selektive tilgang til de agn, de får serveret rundt om på Limfjordens utallige fiskepladser.

Ikke nok med at de kan være selektive, men de kan også være mætte. Hvad gør man så? Kan man i det hele taget gøre noget? Igen er svaret ja. Men man skal turde og gå lidt udover den sædvanlige tankegang, når den drejer sig om typisk lystfisker-mentalitet.

I denne artikel deles bud på de bedste agn til havørredfiskeri i Limfjorden. Det til alle forhold og under alle fire årstider.

Effektive havørredagn til Limfjorden

Snurrebassen er en god havørredagn til Limfjorden.Snurrebassen er en af storfangerne af Limfjordens havørreder, Især varianterne der skal ligne sild. Blå/hvid, sølv/blå eller tobis i hvid/grøn eller sølv/grøn. (Farver til sommerhalvåret)

Også Snurrebasserne i ren sølvfarve er uhyre effektive allerede fra marts til ca. oktober.

Blinket kaster godt og fisker nærmest af sig selv. Desuden støtter man en dansk producent, når man køber det. Det er nemlig både støbt og malet i Danmark.

Prisen er absolut rimelig. Der er kina-producerede blink, som koster mere.

Det er ikke en overdrivelse at sige, at dette blink har tusindevis af havørreder fra Limfjorden på samvittigheden. Hvert år fanges mange og store havørreder med dette blink. Også i resten af landet. Læs mere om Snurrebassen og hvor det kan købes: Klik her…

Skruen er også et blink, som kan fange havørreder i Limfjorden.Skruen er et utrolig livligt blink. Det kaster godt og har sin største force, i perioder med vind og bølger. Her er hovedsageligt tale om blinkets fordele i Limfjordens lavvands-områder i oprørt vand.

I lavvandede områder hvor der er liv i vandet, kan man nemlig drage fordel af Skruen. Det i og med, at den sender vibrationer ud igennem det i forvejen livlige eller oprørte vand, så havørreden lettere kan opfange at der er noget at spise.

I dybere vand bortfalder teorien kun delvist. I dybere vand er vandet mere stille under overfladen længere nede, men der er også meget mere vand for en havørred at lede i. Så igen kan dette livlige blink gøre opmærksom på “sig selv”, overfor en dybdegående eller højtgående havørred. Og igen kan en havørred, som måske er 15-20 meter væk, lettere opfange vibrationerne fra agnen.

Falkfish Spöket er en god havørredagn til Limfjorden.Falkfish Spöket er fabelagtig de dage hvor der skal fiskes i helt lavt vand, samt de dage hvor havørrederne generelt går højt i vandet. Derudover egner denne lækre svenske wobler sig til aftenfiskeri – de sene aftentimer i skumringen.

Der er dog ingen tvivl om, at Falkfish Spöket også egner sig til alle andre forhold, når det drejer sig om lystfiskeri efter havørred i Limfjorden.

Denne lille kompakte wobler kaster utrolig godt. Den er synkende, men kan fiskes både dybt og lavt.

Mepps spinneren er en glrimrende havørredagn til Limfjordens vinterørreder.Mepps spinneren er måske ikke den første agn man tænker på, når der skal ledes efter effektive havørredagn til Limfjorden. Men det at have en spinner i grejæsken, kan nogle dage redde fangsten hjem…

En spinner kan være ligeså effektiv til Limfjorden havørreder, som et blink, en flue eller en kystwobler. Desuden kan den med sine mange vibrationer i vandet, virkelig få gang i de mange havørreder, i det helt lave vand om vinteren.

Spinneren kan bruges til provokation/tænde havørredernes hug-gejst, både i helt stille vand og når der er godt med liv i vandet.

Når det kommer til effektive havørredagn til Limfjorden, så er ogp Silling i den absolutte top.OGP Silling er tæt på at være den bedste og mest effektive havørredagn, man nogensinde har kunne købe sig til i Danmark. Havørrederne i Limfjorden er ligeså tiltrukket af blinket, som ørrederne i resten af landet.

I vinterhalvåret er det svært, at pege på et bedre blink til havørrederne i Limfjorden. De lange tynde blink kan fiskes i 10-20 cm. vand og det er endda muligt, med lidt øvelse at lave spinstop undervejs i indspinningen, trods dybden eller mangel på samme.

Farverne de kan købes i, er utallige, ligeså utallige, som de havørreder der er fanget med netop dette blink i Limfjorden.

Læs mere om blinket og se hvor det kan købes: Klik her…

Se også denne video, som viser Sillingens effektivitet i Limfjorden: Klik her…

Otto Poulsen wobleren er en kystwobler til fangst af havørred i Limfjorden.Otto Poulsen Wobleren, er effektiv til Limfjordens havørreder året rundt. Specielt er den fangstgivende på vindstille eller forholdsvis vindstille dage, hvor kun små “rynker” er at se på vandet.

Trods sin, set med menneske-øjne, ret kedelige gang i vandet. Så virker denne wobler uhyre lokkende på både de til tider træge vinterørreder, såvel som de eksplosive forårs- og sommerørreder.

Wobleren kaster godt, og kan fiskes højt, samt dybt i vandet.

Køb wobleren her online eller i den lokale grejbutik ved Limfjorden: Klik her…

Mætte eller ikke aktivt huggende havørreder

I bund og grund er der en bred vifte af teorier, når det kommer til havørreder som ikke hugger. I stedet følger de ofte agnen “nysgerrigt”. Nogen gange i flere kast uden at hugge.

Den bedste og mest gennem-testede teori og løsning er skrevet om her. En teori, som er beviselig og giver mening.

Læs om havørred-standpladser: Klik her…

Brug de lokale grejbutikker

Du kan købe dit fiskegrej til lystfiskeri i Limfjorden online eller i en fysisk butik. Læs mere om butikken, som ligger lige ved Limfjorden og som har et enormt fangstgivende udvalg af endegrej, fiskeudstyr og beklædning her på siden. Se den her: Grejbutikken…

Andre effektive havørredagn til Limfjorden

Der er en et enormt udvalg af fiskegrej til Limfjordens havørreder i Nordjyllands grejbutikker. De fleste kan lokke en havørred til hug i fjorden. Her er nogle flere muligheder.

Læs også om valg af fluer til Limfjordens havørreder

Her er beskrevet de bedste fluer til fangst af havørred i Limfjorden i en anden artikel. I artiklen kan bl.a. læs om valg af farver, størrelser, samt om selve fiskeriet under alle fire årstider.

Find den her: Fluefiskeri i Limfjorden

Knæk og bræk

Jari – Lystfiskerilimfjorden.dk


Farver kan betyde mere end man tror og mere end videnskaben kan bevise. Se effektive farver til Skive Fjord og derfor også Limfjorden her: Kystgrej Årstidsgalleri…


error: Content is protected !!