Fluefiskeri i Limfjorden

Her kan du læse om fluefiskeri i Limfjorden.

Fluefiskeri i Limfjorden er både effektivt og relativt ligetil. De mange lavvandspladser er perfekte til fluefiskeren og langs de fleste af dem, er havørrederne endda ofte at finde tæt under land.

På grund af Limfjordens størrelse er det sikkert og vist, at det enorme vandsystem og sund, som Limfjorden er, rummer flere hundrede fiskepladser egnet til fluefiskeri.

De bedste kan findes på denne side.

Nogle egner sig bedst til fluefiskeri om vinteren, andre året rundt og nogle helt tredje til sommerfiskeriet. Alle fiskepladser i Limfjorden er fremragende om foråret og om efteråret.

Fluefiskeren får ikke brug for andet end en flydeline. Nogle ganske få steder kan man have en lille fordel i, at bruge en intermediate-line. Men procentmæssigt tæller pladserne måske kun 0,02 procentdele.

Klasse 3-6 er max. når det kommer til stang/line. Alt større eller tungere er unødvendigt.

Fluefiskeri i Limfjorden efter Grønlændere

De ikke gydemodne og blanke havørreder kaldet, Grønlændere, er tæt på utallige i Limfjorden i vintersæsonen. Et af de steder hvor de største stimer kan findes er Skive Fjord, en del af Limfjorden. Læs mere om den her: Skive Fjord lystfiskeri…

Mange steder i Limfjorden er Grønlænderne at finde. Og finder man en stor stime, nogle dage på over 100 individer, kan man følge dem langs fiskepladsen i timevis og fange store antal.

Fluer og fluevalg generelt

Går man med kobberbassen eller en lyserød flue – uanset hvad den lyserøde flue er lavet til, får man fisk i vintersæsonen. Det kan være en lyserød flue lavet til åen, put and take eller kysten. De kan alle det samme når det kommer til havørrederne i Skive Fjord og Limfjorden.

De 2 farver, kobber og lyserød, kan bruges i hele Limfjorden i vinterhalvåret. Fra tidlig forår begynder den lyserøde at være mindre effektiv, og silde- og tobisfluer tager over. Rejefluer i grå, brun og hvid kan fiskes med året rundt.

Farver er ofte langt vigtigere end hvilken flue man bruger. Derfor skal man ikke tænke for meget i om der er tale om en rejeflue eller en streamer m.m. Med mindre man gerne vil overtænke tingene… Det gør havørreden ikke…

Fluefiskeri i Limfjorden er ligetil samt uhyre spændende og morsomt. Det kan også være særdeles afslappende, når fiskeriet er lært.
Ønsker du at lære at fiske med flue kan du booke en guide. Læs mere…

Nogen fluefiskere køber sine forfang. Man kan dog sagtens nøjes med at købe en rulle 300 meter 0.28 nylonline i stedet. På den måde har man 150 forfang på 2 meter. 2 meter er alt man behøver og kast på maksimum 20 meter, er alt det kræver for at fange havørreder i Limfjorden. Det gælder i øvrigt og naturligvis også for spinnefiskeren.

Knæk og bræk med dit fluefiskeri i Limfjorden.

Jari – Lystfiskerilimfjorden.dk