Tag på hyggetur i jolle på Limfjorden

Tag på hyggetur i jolle på Limfjorden.

Tag på hyggetur i jolle på Limfjorden med en god ven, din familie eller kæreste etc. Med en jolle kan man komme godt ud på fjorden, hvor det er nemmere at fange både sild og makrel eksempelvis. Under denne form for lystfiskeri, kan man drive i sejlerenden og lade silde- eller makrelforfanget med et blink i enden, synke nogle meter ned i vandet og løfte stangen op og ned, for at give fiskeimitationerne på forfanget mere liv.

Der er flere fordele ved at tage på fisketur i en jolle. En anden er den, at det er langt hurtigere at komme fra fiskeplads til fiskeplads, skulle man eventuelt lede efter havørreder. Man kan enten dørge langs med fjordbredden, det vil sige, sejle langsomt fremad med et blink eller en kystwobler hængende 20-30 meter efter jollen. Eller vælge at kaste anker og kastefiske fra jollen.
Dørger man, skal fiskeriet foregå i en afstand af mindst 100 m. fra lavvandslinjen. Derudover skal man holde sig mindst 75 meter fra udsatte redskaber. Ruser og garn.

Drivfiskeri efter fladfisk er en tredje. Her er det en klar fordel, at være ude i stille vind ellers driver man for hurtigt. Et drivanker kan afhjælpe problemet, hvis man da har et… Kast et forfang ud med evt. børsteorm eller sandorm på krogene, og lad jollen og vinden gøre arbejdet.
Obs: Dette fiskeri fungerer bedst over ren sandbund. Det kan koste mange forfang og endnu flere orm, hvis der er sten eller tang på bunden.

Så er der også hyggen ved at vugge på vandet en stille dag, hvor solen bager og varmer. Den smurte mad og medbragte drikke, ligger lige ved hånden i den kølige køletaske. Lige til at nyde imellem eller under fiskeriet.

En sejltur er lig med frihed og ro i sindet.

Tag på hyggetur i jolle – men vær forsigtig derude…

Strømmen i Limfjorden kan nogensteder være kraftig. Store skibe sejler i pendulfart frem og tilbage i perioder og laver ofte halvstore bølger.

Der er flere ting der gør, at man skal være opmærksom på sine omgivelser, når ude i en jolle. Uanset størrelse.

Når man fisker efter havørreder i det lave vand, kan der være store sten, som når op til overfladen flere steder. Derfor skal man aldrig drive og stå op, samtidigt.

Huskeregler

Tag aldrig flere ombord end jollen er beregnet til. Selvom man syntes det kan gå an, via. et ikke gennemtænkt skøn, er der altid naturens utilregnelige skift i vejret at have i mente. Styrtregner det pludseligt, kommer der f.eks. hurtigt mange flere kg. i jollen.

Der skal være redningsveste til alle i jollen.

Hav altid årer med eller en ekstra påmonteret påhængsmotor.

Pak telefonen ind, så den ikke bliver våd, så du altid kan ringe efter hjælp. Hav den altid på dig. Det bedste ville være, hvis alle ombord har en telefon.

Fortæl nogen hjemmefra, at du/I skal ud, og ca. i hvilken del af Limfjorden. Uanset hvor fjollet det måtte virke.

Medbring ordentlig opbevaring til fangede fisk, så de ikke ligger i solen.

Pas på hinanden i hvert kast. Der er langt til hjælp og land med en krog i ansigtet…

Husk lys og lygte, hvis der fiskes tidlig eller hen mod aften.

Rigtig god sejltur.

Lystfiskeri Limfjorden


Læs også om hvor du kan købe fiskegrej til de forskellige fiskearter: Klik her…