Røjensø Odde

En havørred fanget ved Røjensø Odde under lystfiskeri i Limfjorden.

Røjensø Odde – sommerhalvåret

Røjensø Odde er en fremragende fiskeplads fra ca. april og frem til og med oktober. Pladsen er let tilgængelig og på mange måder storslået. Man kan se over til Agger tange og Thyborø fra denne fiskeplads i Limfjorden.

Der er chancer for nogle af sundets/fjordens helt store blanke havørreder langs denne fiskeplads.

Se også en kort film fra fiskeplads her: Fiskefilm…

Vand og bundforhold

Pladsen er fuld af sten, muslinger og nogle steder også østers. Flere plamager af ålegræs kan også ses langs pladsen. På grund af sin placering er der ofte strøm langs Røjensø Odde, hvilket ofte gør både ørreder, hornfisk og makrel mere aktive når det kommer til fødeindtagelse.

Gennemsnitsdybden lags pladsen ligger på ca. 70 cm.

Årstider – fiskearter ved Røjensø Odde

Havørred: Fra april og frem til og med oktober.

Hornfisk: Fra maj og 2-4 måneder frem.

Makrel: Fra ca. juli til og med august. Perioden kan svinge en del.

Fangstmetoder

Havørred: Når der skal fanges havørreder langs fiskepladsen kan de både lade sig gøre med fluestangen og spinnestangen. Ørrederne er ligeså ofte tæt under land som de er langt ude. At fiske langs land er mindst ligeså vigtigt som at kaste udad her.

Blink er ofte langt mere givende end kystwoblere. Forklaringen på det faktum og grunden dertil kan jeg kun gisne om. Brug følgende blink: D360 og D360 Distance, Sølv Rull, Zerling, Jarisen, Baronessen, Stevnspilen og Seeker.

Farver: Sølv/grøn, hvid/grøn, sølv/sort, fluorescerende grøn/gul/perlemor alu, sort/rød, sølv/rød, brun/sort.

Brug fluer i samme farver – rejefluer og streamere. Brand/mærke er irrelevant. Det er ikke fornuftigt at bruge andet end flydeline langs denne fiskeplads i Limfjorden. Intermidiate og synkende liner vil blive ødelagt af de skarpe bundforhold.

Hornfisk: Brug de samme agn som til havørrederne. Her kan dog tilføjes, som det kan til lystfiskeri efter makrel, en prop og et stykke sild, brisling, eller tobis.

Makrel: Brug de samme agn som til havørrederne.

En god helgardering.

Parkering

Man kan parkere lige ved vandet og der kan både fiskes mod syd og mod nord. Fiskepladsen er oftest at foretrække mod syd. Parker her: Lige ved vandet…

Rigtig god fornøjelse med dit lystfiskeri ved Røjensø Odde

Jari – Lystfiskeri Limfjorden.


Køb Jarisen som kan fiskes over helt lavt vand og som er uhyre givende langs de fleste fiskepladser i Limfjorden. Blinket sælges hos Limfjordens største grejbutik: Kragh´s Jagt og Fiskeriartikler. Køb dem online i 20, 26 og 35 gram her: Jarisen…