Gudnæs Strand

Jari med havørred fra Gudnæs Strand.

Gudnæs Strand er en perle i perlerækken af fiskepladser, i den nordvestlige del af Limfjorden. Med sine varierede bundforhold, er denne fiskeplads et perfekt opholdssted for en havørred. Men ikke i sommersæsonen. Der skal man i stedet besøge Gudnæs Hage eller vade ca. 1 km. ind i fjorden fra parkeringspladsen, hvor vandet er mere strømfyldt.

Denne fiskeplads i Limfjorden egner sig til fiskeri om foråret og om efteråret. Man skal dog have i mente, at der ved Gudnæs Strand er et halvårsfredningsbælte. Læs mere om det længere nede.

Naturen er lækker i området og meget kuperet. Gudnæs Strand udmærker sig ved, at være let tilgængelig og nem at vadefiske langs.

Vand og bundforhold

Den varierede bund på denne fiskeplads består af ålegræsbælter, badekar, mindre stenrev og muslingebanker. Generelt er der tale om et stort lavvandsområde langt væk fra sejlrenden.

Vandet er oftest klart, men kan i pålandsvind, det vil sige vind fra syd eller under vind fra øst, blive en anelse uklart.

Når der er pålandsvind over 5-6 sekundmeter, er der en del løse tangdele i vandet.

Årstider – fiskearter ved Gudnæs Strand – Limfjorden

Havørred: Når man fisker efter den fiskeart, som befinder sig på pladsen oftest, nemlig havørreden, er foråret og efteråret, som tidligere nævnt, bedst. Havørrederne er inde i området for, at tage føde til sig i det lave vand og kan via. render, rev, tang og banker, også finde skjul til dem selv på fiskepladsen.

Ofte er brune agn bedst fangende, men i det sene forår og i starten af sommeren, kan blink, kystwoblere eller fluer i sølv eller sølv/blå være særdeles fangstgivende.

Rød/sort er en glimrende aftenfarve til denne fiskeplads. Også under dagfiskeriet i overskyet vejr.

Mindstemål for havørred: 40 cm.

I Limfjorden er det kun farvede havørreder, som har en fredningsperiode. Det fra d. 16. november til d. 15. januar. Dvs. at fisk i yngledragt skal genudsættes.

I fredningsperioden må man kun tage helt blanke fisk med løse skæl med hjem.

Obs: Fredningsbælte ved Årbæk, som gælder fra d. 16. september – d. 15. marts. Læs mere om den: Klik her…

Hornfisk: Hornfisken er at finde overalt i Limfjorden fra maj måned og ca. 3-4 måneder frem.

Intet mindstemål og ingen fredningstid.

Parkering

Klik på linket for at se hvor du kan parkere: Parkering


Overnat 20 min. fra denne fiskeplads på: Dragstrup Camping…